latinica  ћирилица
23/11/2019 |  18:02 ⇒ 18:03 | Autor: B92

Zvezda rutinski slavila u Nišu

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su niški Radnički na "Čairu" sa 2:0 (1:0), u 16. kolu Linglong Superlige Srbije.

Aktuelni šampion Srbije i lider na tabeli napravio je dobar uvod za meč sa minhenskim Bajernom u Ligi šampiona, a strijelci su bili El Fardu Ben u 40. i Aleksa Vukanović u 77. minutu.

Sa druge strane, domaći su zabilježili treći uzastopni poraz bez postignutog gola u domaćem prvenstvu i trenutno zauzimaju sedmu poziciju.

Izabranici Vladana Milojevića bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Iako nije bilo pretjerano mnogo posla za golmane obje ekipe, crveno-bijeli iz Beograda su nakon prvih 45 minuta imali više loptu u nogama, ali i veći broj udaraca ka golu Petrovića (7-1).

Gosti su uglavnom pokušavali udarcima sa distance, međutim, šutevi Vulića, Rodića i dva puta Bena završavali su preko ili pored gola domaćih.

Radnički je do svoje jedine prilike došao nakon polukontre. Lopta je u 32. minutu došla do Nikole Čumića, koji je "zalomio" Gobeljića, šutirao iskosa u dalji ugao Borjanovog gola, ali je kanadski čuvar mreže sigurno reagovao i odbranio taj udarac.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, da bi se u 40. minutu Nemanja Milunović našao za njega neskavidašnjoj poziciji, na desnom krilu.

On je slabijom lijevom nogom centrirao, Milan Rodić lijepo skočio i glavom loptu proslijedio na drugu stativu, gdje El Fardu Benu nije bilo teško da svojoj ekipi donese vođstvo od 1:0 i sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Drugi dio igre Radnički je otvorio i za nekoliko minuta napravio više prilika nego za čitavih prvih 45 minuta.

Najagilniji je bio Nikola Čumić, a Borjanu su zaprijetili još i Ivan Ostojić i Nermin Haskić.

Gosti su za prvu priliku u drugom poluvremenu čekali do 68. minuta, kada je Tomane iz jako teške pozicije, iz okreta, šutirao pravo u golmana Petrovića.

Važan detalj dogodio se u 70. minutu, kada je Ivan Ostojić sa dvije ruke nepropisno zaustavio El Fardu Bena i tako zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 77. minutu utakmica je riješena, kada je Aleksa Vukanović iskoristio situaciju "jedan na jedan", duplirao prednost svojoj ekipi i ispostaviće se postavio konačan rezultat utakmice – 2:0

U narednom kolu Radnički gostuje Јavoru, dok Crvena zvezda dočekuje Voždovac.