latinica  ћирилица
24/11/2019 |  14:00 ⇒ 20:30 | Autor: SRNA

U ponedjeljak oblačno i svježije

Oblačno i svježije vrijeme sutra se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH osim na jugu, gdje će biti više sunčanih perioda.

Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno sa slabim mrazom po visoravnima i maglom ili niskom oblačnošću uz rijeke i po kotlinama. Mjestimično se na sjeveru niska oblačnost i magla mogu zadržati veći dio dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U ostalim krajevima biće pretežno oblačno, suvo i svježije nego prethodnih dana, osim na jugu Hercegovine gdje će uz više sunčanih sati biti i toplije.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova, a na jugu Hercegovine slab do umjeren jugo, krajem dana skrenuće na sjever.

Јutarnja temperatura vazduha od dva do osam, na planinama oko minus dva, a najviša dnevna od sedam do 13, na jugu Hercegovine oko 17 stepeni Celzijusovih.

Početak naredne sedmice očekuje se da bude dosta svježiji i sa više oblaka, a od srijede meteorolozi najavljuju kišu.

U utorak, 26. novembra, biće promjenjivo oblačno i suvo vrijeme sa više sunčanih intervala na jugu Hercegovine, gdje će biti i toplije. Ujutro će temperatura vazduha u višim predjelima padati ispod nule, a najviša dnevna temperatura između devet i 15 stepeni, na jugu Hercegovine oko 18.

Oblačno i maglovito jutro prognozirano je za srijedu, 27. novembar, a tokom dana promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima i toplije nego prethodnih dana.

Krajem dana će sa zapada i jugozapada doći do naoblačenja, koje će u večernjim časovima usloviti slabu kišu, uglavnom na jugu i zapadu, a tokom noći na četvrtak proširiće se na sve predjele. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na planinama oko devet stepeni.

Kišovito prijepodne biće u četvrtak, 28. novembra, a nove padavine se očekuju u večernjim časovima u većini Srpske. U Hercegovini će cijeli dana povremeno padati kiša, a biće i pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno se očekuju i obilnije padavine, naročito u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na planinama oko devet stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme.

Bjelašnica je danas bila najhladnija sa jednim stepenom koliko je izmjereno u 13.00 časova.