latinica  ћирилица
27/11/2019 |  14:52 ⇒ 16:50 | Autor: RTS

Dobar žrijeb za košarkaše Srbije, Italija najveći rival

Žrebom u švajcarskom Miesu, odlučeno je da košarkaši Srbije u borbi za mjesto na OI u Tokiju naredne godine igraju protiv Novog Zelanda, Dominkanske Republike, Italije, Portorika i Senegala.
Grupe kvalifikacionog turnira (foto: FIBA) -
Grupe kvalifikacionog turnira (foto: FIBA)

Izabranice Marine Maljković igraće protiv timova SAD-a, Nigerije i Mozambika. Srbija će biti domaćin turnira i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kažu da vam uoči žrijeba treba i puno sreće, a "zemlja košarke" kakva je Srbija ga je imala.

Uz to što organizuju turnire i u muškoj i ženskoj konkrenciji u Beogradu, košarkaši i košarkašice Srbije imali su sreće u Švajcarskoj.

Novi selektor muškog tima Igor Kokoškov će momke u borbu za Tokio povesti protiv Novog Zelanda i Dominkanske Republike, dok su u drugoj grupi turnira koji će se igrati u Areni nalaze Italija, Portoriko i Senegal.

"Azuri" se tu nameću kao najveći rival i najveća prepreka na putu ka Olimpijskim igrama, a sa njima smo se susreli u u grupnoj fazi SP u Kini i ubjedljivo slavili.

Olimpijski turnir u košarci igra se od 23. do 28. juna, a plasman u Tokio već su obezbijedili Јapan, Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Francuska, Španija i Australija.

Sreće su imale i košarkašice Srbije, koje će imati izuzetno dobru šansu da se ponovo nađu na najvećoj sportskoj smotri na svijetu i brane bronzu.

One će takođe u Beogradu igrati protiv dominantnih Amerikanki, koje su već obezbijedile mjesto u Јapanu, a za jedno od dva mjesta boriće se sa timovima Nigerije i Mozambika.

Realno gledano, to su ekipe koje izabranice Marine Maljković mogu i moraju da pobijede.

Kvalifikacioni turniri za žene u Beogradu biće održan se od 6. do 9. februara 2020. godine.