latinica  ћирилица
27/11/2019 |  15:27 | Autor: SRNA

Migracije na dnevnom redu 3. decembra

Savjet ministara u tehničikom mandatu razmatraće u utorak, 3. decembra, materijale Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata.

Prema predloženom dnevnom redu, Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Među 43 predložene tačke su i izvještaj o radu Komisije za deminiranje u BiH za 2018. godinu i Prijedlog plana deminiranja u BiH za ovu godinu, te izvještaj Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2018. godinu.

Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova, Savjet ministara trebalo bi da se izjasni o prijedlogu odluke o imenovanju Komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici.

Јedna od predloženih tačaka je i prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH za davanje državljanstva američkom košarkašu DŽonu Robersonu.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova, saopšteno je iz Savjeta ministara.