latinica  ћирилица
28/11/2019 |  08:57 ⇒ 09:11 | Autor: RTRS

Test hrabrosti: Selo u kojem čim zađe Sunce malo ko smije da boravi (FOTO)

Al Hamra je destinacija koja je s godinama sve češće na listi želja brojnih zaljubljenika u neobična putovanja.
Al Hamra (foto: depositphotos/ katiekk) -
Al Hamra (foto: depositphotos/ katiekk)

U podnožju planina stoji oko 400 godina, a cijelo naselje je izgrađeno od blata. Većina kuća je napuštena i oronula, a šetnja uskim uličicama tokom noći je posebno i pomalo jezivo iskustvo.

      View this post on Instagram

Visit to the old town of #alhamra in #oman #nizwa region. Nobody lives here anymore, but there is one house you can visit #baitalsafah From the roof you have this incredible view. . . . #alhamraoasis #oasis #traveloman #rainyday #travelwithfriend #visitoman #rebuildingthepast #vacationabroad #middleagedtraveller #womentravels #natgeotravels #natgeo

A post shared by Vittoria Ceccarini (@guynevere) on Sep 25, 2019 at 10:07am PDT

Moglo bi se reći da je šetnja po mraku "test hrabrosti", jer čim Sunce zađe za horizont, jedino mačke mogu da se snađu u mrklom mraku, jer uličnog osvjetljenja nema.

Јedna od omiljenih aktivnosti turista je penjanje na krovove i uživanje u pogledu, odnosno fotografisanju pomalo natprirodnog pejzaža. Ako odlučite da idete u Al Hamru, smještaj možete da potražite u nekom od mjesta koje nude nešto najbliže iskustvu spavanja u tipičnim kućama od blata, kako biste imali potpun doživljaj.

Iako je smještaj skroman, samo dušek na podu, posjetioci hvale uslugu baš zbog autentičnog doživljaja, ali i zbog izuzetno ukusne hrane i istraživanja egzotične kuhinje.

Al Hamra je poznata i kao Hamra al Abrijen, a naziv se odnosi na pleme Al Abri, koje je tu živjelo. Obližnje selo Misfat al Abrijen nikako nemojte da zaobiđete, jer se smatra jednim od najljepših u zemlji. Kućice na vrhu planine nalaze se na visini od oko 1.000 metara i to je obavezna stanica putnika koji uživaju u pješačenju prirodom.

Izvor: B92/punkufer.dnevnik.hr