latinica  ћирилица
28/11/2019 |  10:43 ⇒ 12:24 | Autor: RTRS

Godišnji koncert KUD-a "Most"

U želji za očuvanjem identiteta srpskog naroda, početkom prošle godine pokrenuta je inicijativa za osnivanjem kulturno-umjetničkog društva u Bratuncu, kada je i zvanično osnovano Kulturno-umjetničko društvo "Most".

Za gotovo dvije godine postojanja, društvo je okupilo više od 100 članova različitog uzrasta. U Bratuncu su, povodom slave društva, održali veliki godišnji koncert, drugi po redu.

Koncert je bio prilika da članovi KUD-a "Most" pokažu dio kulturne baštine srpskog naroda kroz igre i pjesme, koje su pripremali u dvije godine svog postojanja.

- Imamo preko 120 članova koji izvode koreografije i još ljudi koji rade na obezbjeđivanju uslova za rad KUD-a, svi su  nastupili - kaže Miloš Mitrović, predsjednik KUD-a "Most".

Osim domaćina, svoje umijeće pokazali su članovi KUD-a "Mladost" iz Nove Pazove, te članovi Etno udruženja "Zavičaj" iz Zlakusa kod Užica.

- Mi ovdje vrlo rado dolazimo i odazivamo se, isto tako volimo da vidimo u Novoj Pazovi društva iz Republike Srpske - istiće Goran Krkobabić, predsjednik KUD-a "Mladost" Nova Pazova,

U okviru koncerta, pojedincima i ustanovama uručene su zahvalnice za podršku radu kulturno-umjetničkog društva. Sala Doma kulture u Bratuncu bila je mala za sve sugrađane koji su prisustvovali koncertu, i koji su, zajedno sa igračima, uživali u svakom pokretu i pjesmi.