latinica  ћирилица
28/11/2019 |  11:12 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Čubrilović: Јoš više unaprijediti saradnju Srpske i Vojvodine

Delegacija Skupštine Vojvodine, koju je predvodio predsjednik parlamenta Ištvan Pastor, posjetila je Narodnu skupštinu Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, istakao je da su na sastanku razmijenili mišljenja o važnim pitanjima za građane.

- Prošli smo kroz protokol koji je potpisan 2011. godine. Moramo stvarati preduslove za bolju saradnju u oblasti privrede i visokog obrazovanja. Saradnja sa opštinom Foča najbolji je primjer te saradnje iz ranijeg perioda. U prilog toj činjenici govori da na svako slobodno mjesto za upis imaju četiri kandidata. Neko ko ima takav resurs sigurno ima i kvalitetan kadar koji izlazi sa diplomom te ustanove - istakao je Čubrilović.

On se zahvalio Pastoru, te istakao da su dogovorili i dalju saradnju, a najavljen je i novi sastanak delegacija krajem februara.

Pastor je iskazao zahvalnost što su imali priliku da borave u Banjaluci.

- Razgovarali smo o putu iza nas i onome šta nam je činiti dalje. Ovo nije međuregionalna saradnja, već saradnja nas sa samim sobom. Problemi su isti, ali i ambicije i namjere. Obostrano smo se obavezali da ćemo učiniti sve da konkretni projekti budu realizovani na nivou individualnih i privatnih ideja u sferi biznisa ili drugim oblastima - rekao je Pastor.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da u februaru bude održan sastanak Grupe prijateljstva dvije skupštine na kojem će biti razgovarano o proširenju ili modifikaciji sporazuma o saradnji jer se pojavljuju nove ideje koje nude i nove šanse.

Pastor je rekao da planiraju i da na jednu listu stave sve dosadašnje sadržaje i konkretne rezultate saradnje čime bi pokazali životnu snagu saradnje Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.