latinica  ћирилица
28/11/2019 |  11:13 ⇒ 11:15 | Autor: SRNA

Od prodatih slika 2.000 KM za Centar u Kosovskoj Mitrovici

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je danas Srni da su u humanitarnoj aukciji 19 slikara iz Republike Srpske i Srbije u Banjaluci za 2.000 KM prodate četiri slike, a dobijena sredstva biće usmjerena za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici - Foto: SRNA
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj MitroviciFoto: SRNA

Arlov je naveo da su od ukupno 28 doniranih slika prodate četiri po pojedinačnim cijenama od 500 KM, a još pet je rezervisano, te pozvao ljubitelje umjetnosti i humane ljude da ih kupe jer je aukcija otvorena do subote, 30. novembra.

On je podsjetio da je ova aukcija otvorena u Muzeju Republike Srpske prije dva dana, u organizaciji te ustanove kulture i Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Aukciju je Odboru predložio slikar Branko Milošević iz Banjaluke sa još 18 kolega iz Republike Srpske i Srbije koji su donirali ukupno 28 slika kao poklon za izgradnju Dnevnog centra `Podrži me - 9. januar` - rekao je Arlov.

On je podsjetio da akcija prikupljanja novca za izgradnju centra u Kosovskoj Mitrovici traje do 31. decembra, a realizuje se posredstvom lokalnih zajednica, preduzeća, osnovnih i srednjih škola, udruženja, dječijih vrtića i humanih ljudi iz cijele Republike Srpske.

Arlov je naveo da će taj centar imati površinu od oko 700 metara kvadratnih i gradi se za potrebe 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

- Planirano je da radovi budu završeni do Prebraženja gospodnjeg - 19. avgusta naredne godine - rekao je Arlov.

On je pozvao sve humane ljude da pozovu broj 1412 i doniraju jednu KM za izgradnju ovog značajnog objekta namijenjenog za ovu kategoriju djece i mladih ljudi.

- Novac je moguće uplatiti i na žiro račun Odbora 5551000034196545 - poručio je Arlov.