latinica  ћирилица
28/11/2019 |  12:19 ⇒ 12:29 | Autor: sputniknews.com

Vučić odgovorio na izvještaj Pentagona: Niko u moje ime neće donositi odluke

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da pritisci na Srbiju i optužbe koje dolaze sa različitih strana govore o ispravnosti i snazi srpske politike samostalnosti i nezavisnosti.
Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs) -
Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Upitan kako komentariše izvještaj Pentagona i upozorenje njemu zbog saradnje sa Rusijom i to u trenutku kad je, sa drugih strana, kritikovan za pogoršanje odnosa sa Rusijom, te da li će Srbija moći da izdrži pritiske i šta će preduzeti po tom pitanju, Vučić je istakao da će odluke o Srbiji nastaviti da donose građani Srbije, bez obzira na razne pritiske.

- Ti pritisci i optužbe iz cijelog svijeta — iz Amerike da smo bliski s Rusima, a neki u zemlji govore kako smo protiv Rusa. Јa mislim da to dovoljno govori o ispravnosti i snazi srpske politike - rekao je Vučić i dodao da je "ta snaga u našoj samostalnosti i nezavisnosti, u tome da sami donosimo odluke".

- Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, ni bilo gdje drugo - rekao je Vučić u Kragujevcu.

Dodao je da odluke o politici Srbije donose građani Srbije, i da to kaže "s mirom", iako mnogi ljudi ne znaju kako je teško očuvati nezavisnost i suočavati se sa pritiscima.

- Vidio sam sijaset tekstova kako treba Vučiću zaprijetiti. Vi prijetite, a mi ćemo da gradimo i radimo - rekao je Vučić.
Dodao je i da će Srbija nastaviti da sarađuje sa svijetom, dodajući da će uskoro sa "američkim prijateljima" biti potpisani važni ugovori za izgradnju koridora nedaleko od Kragujevca, te da ide u Soči na sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Svi ti tekstovi i svi pritisci koji se pojavljuju, rezolucije i deklaracije, govore sve što ja saopštavam svakog dana, a to govori o drugačijoj poziciji Srbije, važnosti Srbije, snažnijoj poziciji, ali i njenoj nezavisnosti i samostalnoj politici - rekao je Vučić.