latinica  ћирилица
28/11/2019 |  12:29 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Izražena spremnost Vlade i privrednika Vijetnama za saradnju i investiranje u Srpsku (FOTO)

Vlasnik Tehničkog remonta Bratunac /TRB/ Slaven Ristić razgovarao je u Hanoju sa ministrima u Vladi Vijetnama o unapređenju saradnje i ulaganjima vijetnamskih investitora u Republiku Srpsku.
Slaven Ristić sa ministrima u Vladi Vijetnama - Foto: SRNA
Slaven Ristić sa ministrima u Vladi VijetnamaFoto: SRNA

Ristić je u telefonskoj izjavi Srni iz Hanoja, gdje boravi u službenoj posjeti, naglasio da su ministri u Vladi Vijetnama izrazili spremnost i interesovanje za investiranja u Srpsku.

- Oni su posebno naglasili da u Republici Srpskoj vlada dobra poslovna klima, te da je važno i da je vlast u Republici Srpskoj otvorena za saradnju. Upoznao sam ih o činjenici da je Vlada Srpske uvijek otvorena za saradnju i pomoć investitorima. Primjer toga je i Tehnički remont Bratunca, gdje smo imali značajnu podršku Vlade - naglasio je Ristić.

On je izrazio nadu da će uskoro ova saradnja o kojoj je razgovarao sa ministrima biti konkretizovana, te očekuje posjetu privrednika iz Vijetnama Republici Srpskoj.

Slaven Ristić sa ministrima u Vladi Vijetnama

Ristić je naglasio da se sastao i sa vijetnamskim biznismenom, predsjednikom korporacije "Sapa tale grup" Mai Vu Minom koji je nedavno boravio u Bijeljini i Banjaluci i koji je izrazio spremnost za konkretizacijom saradnje.

On je podsjetio da je još tada, prilikom susreta sa zvaničnicima Srpske i gradonačelnikom Bijeljine, Vu Min najavio mogućnost saradnje s obzirom na to da je njegova kompanija poznata u svijetu po investiranju u razne oblasti.

- Vu Min je posebno zainteresovan za investiranje u turizam, poljoprivredu, auto-puteve, fabrike, kao i geotermalnu energiju, što bi bilo posebno značajnu za Bijeljinu koja raspolaže geotermalnim izvorima - naglasio je Ristić.

On je naveo da je dogovorena i saradnja ove kompanije i TRB-a što će imati veliki uticaj na dalji razvoj Tehničkog remonta i razvoj namjenske industrije uopšte u Srpskoj.

- Predstavio sam ministrima u Vladi Vijetnama i Vu Minu proizvodni program Tehničkog remonta, naše planove i mogućnosti, te razmijenili mišljenja o oblicima saradnje - istakao je Ristić.

On je naglasio da je dogovorena saradnja Tehničkog remonta i Ministarstva odbrane Vijetnama, te da uskoro očekuje posjetu delegacije ovog ministarstva Bratuncu.

Ristić od 26. novembra boravi u službenoj posjeti Vijetnamu, a prvog dana posjete, zajedno sa premijerom te zemlje, prisusutvovao je gala prijemu koji je upriličila porodica Rotšild.

On je naglasio da mu je velika čast da je pozvan na jedan ovakav prijem koji organizuje ova poznata porodica koja ima širok spektar poslovanja u raznim oblastima od energetike, finansija, rudarstva, poljoprivrede, a posebno je zapažen i njihov humanitarni rad.

Ristić je upoznao gospođu Šarlot Rotšild i, uručivši joj prigodan poklon, zahvalio na pozivu da prisustvuje gala prijemu.