latinica  ћирилица
28/11/2019 |  13:37 | Autor: SRNA

Rukovodstvo Parlamenta demantuje navode Vukanovića

Rukovodstvo Narodne skupštine nije ni na koji način učestvovalo u organizaciji proslave Nove godine Sindikalne organizacije zaposlenih u Službi parlamenta Srpske, kako je to izjavio narodni poslanik Nebojša Vukanović, saopšteno je iz Narodne skupštine.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

- Čitajući na plenarnoj sjednici Narodne skupštine dopis Sindikalne organizacije zaposlenima o dodjeli paketića i proslavi Nove godine, Vukanović je obmanuo građane Srpske, stvarajući utisak da zaposleni u Službi Narodne skupštine troše njihov novac za svoje proslave - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se Sindikalna organizacija Službe Narodne skupštine, kao i svaka druga sindikalna organizacija, u skladu sa zakonom, finansira na dobrovoljnoj osnovi, iz određenog procenta koji se svaki mjesec članovima Sindikata odvaja od plate i uplaćuje u kasu sindikalne organizacije.

- Taj novac se upotrebljava za pomoć zaposlenima kod smrti člana porodice, rođenja, bolesti i slično. Novac iz sindikalne kase dva puta godišnje koristi se i za organizaciju jednog izleta i za organizaciju podjele paketića i proslave Nove godine. Sindikalna organizacija samostalno određuje datum i mjesto proslave i rukovodstvo Narodne skupštine nema uticaja na odluke sindikata - dodaje se u saopštenju.

Iz Narodne skupštine poručuju da zaposleni u Službi Narodne skupštine profesionalno rade svoj posao, u službi svih narodnih poslanika, bez ikakvih političkih i sličnih otklona, te da očekuju od narodnih poslanika da poštuju njihov dignitet, da se prema njima odnose sa uvažavanjem, da poštuju stručnost i da ih ne izlažu mobingu na bilo koji način.