latinica  ћирилица
28/11/2019 |  15:35 ⇒ 18:26 | Autor: sputniknews.com

Nauruanca preko noći zapratilo 35.000 Srba, a razlog je Kosovo (FOTO)

Anou Debao, stanovnik države Nauru, vjerovatno se šokirao kada je preko noći na Instagramu dobio više pratilaca nego što njegova zemlja ima stanovnika - a svi dolaze iz Srbije.
Republika Nauru - Foto: ilustracija
Republika NauruFoto: ilustracija

Sve je počelo prije nekoliko dana, kad je Nauru, mala ostrvska država u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Nakon toga je šaljiva stranica Negujmo srbski (koju prati 418 hiljada ljudi) podijelila profil nasumične osobe iz Nurua Anoua Debaoa, i pozvala ljude da ga prate, prenosi portal Indeks.

      View this post on Instagram

OVO JE @anou.debao RANDOM STANOVNIK REPUBLIKE NAURU I IMA 36 FOLOVERA. NAURU IMA 11.359 STANOVNIKA. DALI @anou.debao MORE DIMA FOLOVERA VISE NEGO NJEGOVA DRZAVA STANOVNIKA?! NAPRAVIMO NAJ VECEG NAURANSKOG INFLUENSERA ODNJEGA. FOLOW @anou.debao UOPAAAAAA

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on Nov 26, 2019 at 4:47am PST

Šala ili ne, Srbi su dali sve od sebe da to i ostvare, a Anou je dva sata nakon jučerašnje objave imao 14.500 pratilaca, a taj je broj do ovog trenutka narastao na gotovo 35 hiljada. Inače, prema popisu stanovništva iz 2017, Nauru ima 13.649 stanovnika.

Ekipa koja stoji iza stranice Negujmo srbski stupila je u kontakt s Anouom, koji je priznao da ga je ova nagla popularnost prilično zbunila.

      View this post on Instagram

SRBI I NAURANCI BRAĆA ZAUVEK! ŽIV JE @anou.debao UMRO NIE! MISIJA USPEŠNA, BRAT SE JAVIO

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on Nov 27, 2019 at 5:58am PST

- Moram reći da sam zbunjen i sretan u isto vrijeme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, vjerujem da je do ovog interesa došlo zbog toga što je moja država nedavno utvrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram da se složim sa odlukom moje zemlje. Cijenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua - napisao je.

Anou, inače, na Instagramu ima objavljene samo tri fotografije, a ispod sve tri skupio se zavidan broj komentara na srpskom jeziku.