latinica  ћирилица
28/11/2019 |  15:52 | Autor: SRNA

Prodanović: Uskoro formiranje svih parlamentarnih tijela

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović očekuje da će uskoro biti završeno formiranje parlamentarnih radnih tijela i delegacija u međunarodnim organizacijama u kojima BiH učestvuje.
Lazar Prodanović - Foto: klix.ba
Lazar ProdanovićFoto: klix.ba

- Na sjednici Zajedničkog kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH treba da bude dogovorena struktura članova u zajedničkim komisijama oba doma i delegacijama u međunarodnim organizacijama u kojima parlament BiH participira - rekao je Prodanović Srni.

On se nada da bi ove aktivnosti u Parlamentarnoj skupštini BiH trebalo da budu završene paralelno sa potvrđivanjem u Predstavničkom domu Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara iduće sedmice i kompletnog saziva Savjeta ministara, koje se očekuje u drugoj polovini decembra.

U Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Srni je potvrđeno da je Kolegijumu ovog doma upućen prijedlog za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda.

Za članove Ustavnopravne komisije predloženi su Sredoje Nović i Lazar Prodanović, Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Dušanka Majkić i Mladen Bosić, a Majkićeva i Nikola Špirić za članove Komisije za finansije i budžet.

Osim stalnih komisija u domovima, preostalo je da budu imenovani članovi šest zajedničkih komisija.