latinica  ћирилица
28/11/2019 |  17:04 ⇒ 19:06 | Autor: RTRS

Za Srpsku važni dobri odnosi i saradnja sa Vojvodinom (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u Banjaluci delegaciju Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, koju je prodvodio predsjednik Ištvan Pastor.
Predsjednica Srpske sa delegacijom AP Vojvodina - Foto: RTRS
Predsjednica Srpske sa delegacijom AP VojvodinaFoto: RTRS

Cvijanovićeva i Pastor razgovarali su o jačanju i razvijanju institucionalnih odnosa Republike Srpske i AP Vojvodine, te dodatnom unapređenju saradnje na ekonomskom, privrednom, obrazovnom i kulturnom planu.

Cvijanovićeva je istakla da su za Republiku Srpsku veoma važni dobri odnosi i saradnja sa Vojvodinom, te ocijenila da postoji visok stepen međusobnog povjerenja, jedinstva, zajedničkih inicijativa i konkretnih rezultata.

Cvijanović-Pastor (Foto: RTRS)

Ocijenjeno je da je saradnja Srpske i Vojvodine sve dinamičnija, što potvrđuju brojni potpisani protokoli o saradnji i infrastrukturni projekti, te istaknuto da su i brojni stanovnici Vojvodine, koji su porijeklom iz Srpske i BiH, snažna poveznica i temelj izuzetno dobre i uspješne saradnje.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac, predsjednik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" Milenko Јovanov, predsjednik Poslaničke grupe "Socijalistička partija Srbije - Јedinstvena Srbija" Pavle Budakov i predsjednik Odbora za evropske integracije i Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodina sa Narodnom skupštinom Republike Srpske Dmitar Stanišić.

Delegacija Skupštine Vojvodine posjetila je danas i NSRS.