latinica  ћирилица
28/11/2019 |  17:23 ⇒ 17:30 | Autor: SRNA

Osumnjičenima za ubistvo Banjalučanina predložen pritvor

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka zatražio je danas od Okružnog suda određivanje pritvora za Radu Drljaču /24/ i Borisa Zorića /33/ iz ovog grada, te Slobodana Krnetića /33/ iz Laktaša zbog sumnje da su ubili Brunu Roldu /53/.
Privođenje osumnjučenih za ubistvo Rolda (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Privođenje osumnjučenih za ubistvo Rolda (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Drljača je osumnjičen da je počinio krivična djela teško ubistvo i paljevina, a Krnetić i Zorić da su počinili krivično djelo teško ubistvo, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te postojanja bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Tužilac je zatražio pritvor i zbog razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultovalo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda shodno Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske.

Osumnjičena lica su 25. novembra u Ulici Vase Glušca u Banjaluci, nakon verbalnog sukoba, Roldi nanijeli povrede grudi i vrata, a Drljača ga je nožem ubio, nakog čega je zapalio kuću.