latinica  ћирилица
28/11/2019 |  18:59 | Autor: BETA

Dvoje djece poginulo, destine povrijeđeno u autobuskoj nesreći u Argentini

Dvoje djece je poginulo a desetine ih je povrijeđeno u nesreći školskog autobusa u Argentini, južno od Buenos Ajresa, javila je policija.
Dvoje djece poginulo u prevrtanju autobusu u Argentini (foto:@germargheritti) - Foto: Twitter
Dvoje djece poginulo u prevrtanju autobusu u Argentini (foto:@germargheritti)Foto: Twitter

Poginula djeca su stara 11 i 12 godina, a više povrijeđenih je prebačeno u obližnje bolnice, rekao je predstavnik policije koji nije želio da mu se navede ime.

Nesreća se dogodila u 6.00 po lokalnom vremenu (11.00 po centralnoevropskom vremenu) na krivini kod mjesta Lezama, 160 kilometara od Buenos Ajresa, iz za sada nepoznatih razloga.

U autobusu je bilo 43 djece starih od 11 do 13 godina i deset odraslih, uključujući dva vozača. Išli su na školsku ekskurziju. Krenuli su iz mjesta Benavides sjeverno od Buenos Ajresa za ljetovalište Mar del Tuju, 350 kilometara južno od tog grada.

- Većina povrijeđenih su djeca iz Benavidesa koja su išla da vide akvarijum Mundo Marino, ima vrlo teško povrijeđenih -rekla je za radio Kontinental doktorka Alehandra Rivas iz jedne od bolnica gdje su dopremljeni nastradali.

Јavni tužilac te oblasti Diego Eskoda izjavio da je vozač rekao da je izgubio kontrolom nad vozilom. Tužilac je rekao da je vidljivost bila dobra i da nije bilo znakova kočenja na mjestu nesreće.

Prema prvim elementima istrage vozač nije imao povišen nivo alkohola.