latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:17 ⇒ 13:23 | Autor: SRNA

Čubrilović: Neprihvatljivo otvaranje migrantskih centara u Srpskoj

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je neprihvatljivo otvaranje migrantskih centara na teritoriji Republike Srpske.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

- Migrantska kriza nije na vrijeme shvaćena ozbiljno i kao realnost na našim prostorima. Trebalo je mnogo prije izvršiti pripreme da bi se ona dočekala, da se migrantima da pomoć koji im je potrebna u ovom trenutku - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio je Srpska mala da bi mogla nositi teret migrantske krize koji je svaka zemlja prihvatila na način na koji je mogla.

- EU ne želi taj problem kod sebe i na svojim granicama i ono što se dešava u BiH je posljedica toga - rekao je Čubrilović.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić izjavio je juče da su ih posjetili predstavnici britanske Ambasade u BiH i da su dobili obećanje da će zemlje članice Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ 5. decembra razmatrati pitanje migrantske krize, te da će biti formirani centri na teritoriji Federacije BiH i Republike Srpske.