latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:25 ⇒ 14:35 | Autor: TANЈUG

Plenković će ipak pozvati sindikat prosvjete na razgovor

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas da će pozvati predstavnike sindikata obrazovanja na razgovor i ponovio da bi bilo veoma dobro da štajk prestane i da djeca krenu u školu.
Andrej Plenković - Foto: klix.ba
Andrej PlenkovićFoto: klix.ba

Upitan da li ima neku novu ponudu za sindikalce, nakon što su oni odbili posljednji Vladin prijedlog, Plenković nije odgovorio konkretno i dodao da "uvijek ima nešto".

Smatra da taj štrajk od početka sam po sebi ima neobične konotacije i nije karaktera koji se tiče samo onih koji nešto ne rade.

- On se odnosi na djecu, na djecu su svi najosjetljiviji, to svi dobro znamo. Tu su i roditelji, tu su poslovi i drugih ljudi, koji onda moraju da brinu kao da riješe probleme. Tražićemo rješenje - rekao je Plenković, prenijela je zagrebačka N1 televizija.

Plenković smatra da je Vladina ponuda bila veoma dobra i da je imao utisak da su sindikalci koji su prisustvovali sastanku u Vladi pokazali da mogu vjerovati njegovoj Vladi.

Upitan hoće li u nastavku razgovora na stolu biti povećanje koeficijenata, kao što traže sindikati, odgovorio je da treba prvo čuti sindikate danas.

Plenković tvrdi da pitanje koeficijenata u načelu nije predmet pregovora između Vlade i sindikata i ističe da je to "izrazito zamršena priča".

Štrajk prosvjetara odbio je posljednji Vladin prijedlog i najavio da nastavljaju dalje s obustavom rada punom parom.

Povezane vijesti:

Sindikati odbili ponudu Vlade Hrvatske: Štrajk ide dalje