latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:50 ⇒ 19:35 | Autor: SRNA

Elektrotehnički fakultet daje kadar potreban Srpskoj

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci jedan od najstarijih i najrespektabilnijih u Srpskoj, koji daje kadar potreban Republici, njenoj privredi i realnom sektoru.
Nedeljko Čubrilović i Igor Radojičić - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović i Igor RadojičićFoto: SRNA

Čubrilović je novinarima na svečanosti obilježavanja Dana Elektrotehničkog fakulteta rekao da društvo treba dodatno da podrži ovakvu visokoškolsku ustanovu radi konkurentnosti u međunarodnim odnosima, obrazovanju kadrova i mladih.

Dekan ovog fakulteta Branko Blanuša rekao je da Elektrotehnički fakultet, kao najstariji u okviru banjalučkog Univerziteta, danas obilježava 57 godina uspješnog rada.

- Ponosni smo na rezultate, prvi smo na Univerzitetu započeli školovanje prema principima bolonjskog procesa i prvi uveli treći ciklus studija. Prepoznati smo u Srpskoj i šire po kvalitetu nastave, našim inženjerima i rezultatima naučnoistraživačkog rada - istakao je Blanuša.

On je naglasio da je poznato da oni koji završe ovaj fakultet odmah nađu zaposlenje.

- Nemamo problema sa interesovanjem za upis na naš fakultet, već nekoliko godina je to između 150 i 200 studenata. Ove godine ih se upisalo 160 - naveo je Blanuša.

Vanja Starčević, koja je nagrađena kao najbolji svršeni student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, izrazila je zadovoljstvo zbog toga što su prepoznati njen trud i rad.

- Bitna je samo volja. Upisala sam master studije, a i zaposlena sam na katedri za opštu elektrotehniku - dodala je Starčevićeva.