latinica  ћирилица
29/11/2019 |  15:26 | Autor: SRNA

Vulin: Zagreb ima pravo da se naoružava, ali i Beograd

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Hrvatska ima pravo da se naoružava jer je suverena država, ali da to isto pravo ima i Srbija kao vojno neutralna zemlja.

Vulin je, povodom najavljene donacije borbenih vozila SAD hrvatskoj vojsci, rekao da ono što se dopušta Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji mora biti dozvoljeno i Srbiji.

On je istakao da Srbija ima više prava i više razloga da se oprema i naoružava nego sve zemlje u njenom okruženju jer je jedina vojno neutralna zemlja koja ne može da računa na bilo čiju pomoć, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Ne želimo da slušamo kako nije dobro kada se Srbija oprema i naoružava, a zemlje u našem okruženju, pa i Hrvatska, mogu da dobijaju naoružanje, mogu da kupuju, mogu da dobijaju donacije - rekao je Vulin.

On je naglasio da Srbija nikome ne traži da joj polaže račune, ali isto tako nikom drugom neće polagati račune kako čuva svoju bezbjednost i kako čuva Srbe bez obzira na to gdje oni budu živjeli.

- Dokle god je na čelu zemlje predsednik Aleksandar Vučić, Srbija će biti vojno neutralna, sama će donositi odluke, sama će opremati svoju armiju i na istoku i na zapadu, gdje god misli da je korisno i potrebno  - istakao je Vulin.