latinica  ћирилица
30/11/2019 |  11:18 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

Uhapšen Albanac kod koga je nađeno 7,8 kilograma heroina

Pripadnici Granične policije Srbije zaplijenili su na graničnom prelazu Preševo sa Sjevernom Makedonijom 7,8 kilograma heroina i uhapsili albanskog državljanina, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

- Heroin je pronađen noćas prilikom pretresa `mercedesa` kojim je upravljao albanski državljanin čiji su inicijali L.B. /29/", rekao je Stefanović.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbije rekao da je heroin bio spakovan u 15 paketa i da je albanski državljanin vjerovatno trebalo da ga prenese u Zapadnu Evropu.

Stefanović je pohvalio rad profesionalaca iz policije koji su pokazali požrtvovanost i profesionalan odnos u borbi protiv narkotika i naveo da su ove godine, zaključno sa 20. novembrom, MUP i Tužilaštvo uhapsili i zadržali 778 osoba zbog krivičnog djela distribucije narkotika.

- Skoro 9.000 krivičnih prijava je podneto iz oblasti droge. Tu se radi o licima koja su privedena zbog posedovanja. Do 25. novembra je oduzeto više od 6,2 tone narkotika od čega je bila rekordna zaplena - više od 150 kilograma heoroina - naglasio je Stefanović.

On je dodao da je i procesuirano i razbijeno 11 kriminalnih grupa, prenose beogradski mediji.