latinica  ћирилица
01/12/2019 |  08:45 ⇒ 09:04 | Autor: RTS

Sakramento poslije produžetka savladao Denver (VIDEO)

Sakramento kingsi poslije dodatnih pet minuta savladali Denver nagetse sa 100:97, iako su gosti na poluvremenu imali 17 poena prednosti.
Sakramento posle produžetka savladao Denver - Foto: Screenshot/YouTube
Sakramento posle produžetka savladao DenverFoto: Screenshot/YouTube

Skromne partije Јokića i Bogdanovića, Bjelica nešto uspješniji – Barns i Hild odveli Kraljeve do trijumfa.

Imali su košarkaši Denvera sve na svojoj strani – igru, vođstvo, atmosferu... Ipak, dozvolili su protivniku da se "podigne iz mrtvih", stigne do produžetka, na kraju i do pobjede.

Harison Barns bio je prosto nezadrživ, dok je Badi Hild pogađao kada je bilo najpotrebnije. Sasvim dovoljno za neobjašnjivo nezainteresovane Nagetse u drugom poluvremenu.

Ekipa iz Kolorada odlično je ušla u meč i došla do 15 poena prednosti već u prvoj četvrtini. Geri Heris postigao je čak 18 poena u prvih 12 minuta igre, da bi Nagetsi na poluvremenu vodili 57:40.

Ipak, domaćin se nije predavao. Herison Barns držao je svoj tim u životu, dok se prednost Denvera topila iz minuta u minut. Heris je potpuno stao, Јokić je djelovao nezainteresovano, a kad se zainteresovao nije moga da pogodi ništa.

U posljednja dva minuta u igru Kingsa uključio se Badi Hild koji je sa osam vezanih poena (dvije trojke i polaganje) donio produžetak svom timu.

U produžetku je Sakramento prvi put na meču i poveo, ali tu prednost nije ispustio do kraja. Imali su Nagetsi priliku da trojkom stignu do novih pet minuta, ali je DŽamal Marej odlučio da, iz neobjašnjivih razloga, ne uputi šut ka košu protivnika.

U pobjedničkom tiu najefikasniji je bio Herison Barns sa 30 poena, dok je Badi Hild dodao 21. Nemanja Bjelica imao je solidan nastup – uz deset poena zabeležio je 12 skokova i pet asistencija, dok je Bogdan Bogdanović imao loše šutersko veče – 10 poena i pet asistencija.

Geri Heris bio je najbolji u Denveru sa 25 poena,DŽamal Marej dodao je 15, dok je Nikola Јokić meč završio sa sedam poena, deset skokova i šest asistencija.

Denver je tako zabeležio četvrti poraz u sezoni, uz 13 pobeda, čime drže drugo mjesto na tabeli Zapadne konferencije. Sakramento je osmi put trijumfovao, uz 10 poraza, pa dijeli osmo mjesto na Zapadu sa ekipom Finiksa.