latinica  ћирилица
01/12/2019 |  10:12 ⇒ 10:29 | Autor: RTRS

Letu Štuke u Banjaluci; Emir Јugo najavio singl sa gitaristom Duškom Šobatom

Poznati sarajevski bend "Letu štuke" sinoć je održao koncert u banjalučkom KSB-u.

Iako je prošla već godina od izdavanja njihovog posljednjeg albuma, banjalučka publika je tek sinoć imala priluku da ga čuje uživo. U budućnosti frontmen grupe, Dino Šaran, kaže da će se i to promijeniti nabolje.

Frontmen benda Dino Šaran rekao je da je s nestrpljenjem iščekivao nastup pred publikom u Banjaluci i da je banjalučka publika sjajna.

- Imali smo pauzu diskografsku prilično dugo, nekih sedam godina. Objavili smo u novembru prošle godine album "Topla voda", četvrti po redu i ovo je faktički prvo predstavljanje pred banjalučkom publikom - kaže Šaran.

Kako Dino ističe, više neće praviti duge pauze između albuma, već će češće izdavati singlove.

Letu štuke se mogu pohvaliti i jednim od najboljih bh gitarista srednje generacije, Emirom Јugom, koji je nekada svirao u bendu Nok aut. Prošle godine je objavio svoj prvi singl, instrumentalnu melodiju “Full House“ koju je publika odlično dočekala .

- Meni je izazov dati nešto novo, drugačije i nešto prepoznatljivo. Danas je puno instrumentalista i male djece koja sviraju fantastično, ali sve je nekako isto. Tako da je najveći izazov što mi, gitaristi kažemo da se prepoznajemo po tonu - ističe Јugo.

Emir, osim angažmana u bendu Letu štuke, kroz studijski rad kao gitarista, autor, aranžer i producent sarađuje sa mnogim izvođačima u Sarajevu i BiH. Za sljedeću godinu najavljuje singl sa gitaristom iz Banjaluke Duškom Šobatom.

- Јa sam Duška upratio preko FB i Јutjub kanala. Igrom slučaja desilo se da me kontaktira i pita da li bih sudjelovao u njegovoj instrumentalnoj pjesmi, na šta sam vrlo rado pristao. Prije toga sam je preslušao i vrlo lako smo se dogovorili, a da smo se prije upoznali uživo - dodaje Јugo.

Zajednički singl dvojice vrsnih bh. gitarista trebalo bi da bude objavljen početkom godine.