X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
01/12/2019 |  14:34 ⇒ 14:34 | Izvor: RTRS

Radojičić: Bez prisustva u medijima nema bavljenja politikom

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da bez prisustva u medijima nema bavljenja politikom.
Banjaluka: Akademija za političke lidere - panel diskusija - Foto: SRNA
Banjaluka: Akademija za političke lidere - panel diskusijaFoto: SRNA

- Politika je blisko vezana sa medijima i nema bavljenja politikom u savremeno vrijeme bez prisustva u medijima, bez odnosa sa sredstvima za informisanje - rekao je Radojičić, koji je danas u Banjaluci učestvovao u panel diskusiji Akademije za političke lidere o odnosima politike i medija.

On je dodao da tu spadaju i moderna sredstva informisanja, poput društvenih mreža na kojima nisu potrebni posrednici, već se individualno uređuju.

Radojičić je ocijenio da su politička i medijska scena na ovim prostorima dosta podijeljene.

- Koliko god, čak i korektni bili, od uređivačke politike dosta zavisi šta će prenijeti... Ako je negativno nastrojen, imaće negativ prilog, ako je pozitivno nastrojen, imaće pozitivan prilog, to je još jedna od realnosti - rekao je Radojičić.

Na pitanje koji bi bio glavni savjet mladim polaznicima Akademije za političke lidere, Radojičić je, kroz šalu, rekao da se sa novinarima ne treba svađati.

- Uvijek mi je zadovoljstvo da mladim ljudima koji su ušli u političke vode prenesem neka svoja iskustva, jer svi oni sigurno imaju dosta ambicija i entuzijazma, a dobro im dođe svaki savjet od nas koji smo već dugo u tom poslu - dodao je Radojičić.

Akadmiju je organizovao Institut "Perpetum mobile", čiji je direktor Ilija Trninić podsjetio da 12. generacija Akademije za političke lidere u BiH ima 20 polaznika koji dolaze iz 13 političkih partija i 14 gradova iz BiH.

On je poručio da je Akademija otvorena za sve političke partije i mlade ljude koji su zainteresovani da uče o različitim vještinama i znanjima iz oblasti političkog života i rada.

Trninić je objasnio da se prvi modul, od ukupno četiri, odnosi na obradu tema zagovaranje, mediji i liderstvo.

Prema njegovim riječima, tokom ostalih modula kasnije će se govoriti i o ljudskim pravima, evro integracijama i drugim modalitetima kao što su izborne kampanje, na koji način se usavršiti i predstaviti, te kako da na najbolji način zastupaju interese mladih u okviru svoje političke partije.

Akademija za političke lidere/ke u BiH je jednogodišnji program obuke koji Institut "Perpetum mobile" iz Banjaluke provodi od 2007. godine.