latinica  ћирилица
01/12/2019 |  14:43 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

U ponedjeljak poslije podne kiša i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u poslijepodnevnim časovima očekuju padavine, kiša u nizinama, a susnježica i snijeg u višim krajevima.

Ujutro će biti oblačno i toplije u odnosu na dan ranije, zbog priliva toplijeg vazduha sa juga. Poslije podne očekuju se padavine. Snijeg će u noći između ponedjeljka i utorka početi da pada i u nižim krajevima.

Na jugu Hercegovine uveče će biti kiše i pljuskova, a na sjeveroistoku pretežno bez padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od pet do devet, na planinama oko minus dva, a najviša dnevna od 10 do 16, na planinama oko šest stepeni.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na planinama umjeren, južni, pa će jutarnja i dnevna temperatura biti viša za koji stepen zbog fenskog efekta.

Padavine, intenzivnije na planinama, očekuju se i u utorak, 3. decembra, ujutro, dok će na jugu Hercegovine padaće slaba kiša. Tokom dana uslijediće prestanak padavina u nižim krajevima i slabljenje na planinama, uz postepeno kidanje oblačnosti.

Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do tri, na planinama oko minus pet, na jugu oko pet, a najviša dnevna temnperatura od nula do šest, na planinama oko minus dva.

U srijedu, 4. decembra, ujutro će biti pretežno vedro i veoma hladno vrijeme sa jačim mrazom na planinama, a lokalno je moguća magla oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana pretežno sunčano, a umjerena niska oblačnost na sjeverozapadu. Ponegdje je moguće zadržavanje magle do podnevna.

Јutarnja temperatura vazduha od minus četiri do nula, na planinama oko minus 11, a najviša dnevna od nula do četiri, na planinama minus dva, na jugu oko osam stepeni.

Vedro i hladno sa mrazom biće i u četvrtak, 5. decembra, ujutru, a magla ili sumaglica su moguće oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana doći će do povećanja oblačnosti sa jugozapada pa će na jugu i u centralnim krajevima biti slabe kiše.

Јutarnja temperatura od minus tri do nula, na planinama oko minus šest, na jugu oko sedam, a najviša dnevna od tri do šest, na planinama oko jedan, na jugu oko osam.