latinica  ћирилица
01/12/2019 |  20:43 ⇒ 21:18 | Autor: srpskainfo.com

Cedevita nanijela četvrti poraz Beograđanima (FOTO)

Crvena zvezda je doživjela već četvrti poraz u ABA ligi.
Cedevita nanijela četvrti poraz Crvenoj Zvezdi (Foto: KKCedOL) - Foto: Twitter
Cedevita nanijela četvrti poraz Crvenoj Zvezdi (Foto: KKCedOL)Foto: Twitter

Cedevita Olimpija je iskoristila sve greške Beograđana i zasluženo slavila u devetom kolu 75:64. Domaći tim je dominirao u skoku, dok su gosti bili loši u gotovo svim segmentima igre.

Crvena zvezda je odlično otvorila meč. Poveli su Beograđani sa 6:0, zatim imali i 12:4, ali onda je na scenu stupio Rajan Boutrajt. Serija njegovih poena, pogođena trojka i puno bolja igra domaćih u odbrani donijeli su veliki preokret. Cedevita Olimpija je kaznila bezidejnu igru Beograđana i došla do plus 12 (33:21).

Pri rezultat 35:23 u igru se vraća plejmejker Zvezde Lorenzo Braun koji je inicirao novu seriju ovaj put gostiju od 9:0, pa se na odmor otišlo sa 35:32.

Na startu trećeg dijela domaći su uspjeli da se odvoje zahvaljujući poenima bivšeg člana Crvene zvezde Marka Simonovića koji je vezao pet poena, pa je Cedevita povela 47:37. Ipak, u finišu ovog perioda Beograđani su uspjeli da smanje zaostatak i priđu na minus 5 (48:53).

Odlični Lorenzo Braun je zatim opet doveo svoj tim do minus 4 (51:55) a gosti su zatim prokockali nekoliko napada kojima su mogli da se u potpunosti vrate u meč. Umjesto toga, Boutrajt je na drugoj strani pogodio trojku i domaći tim je nakon toga otišao na 62:51.

Čović je sa dvije trojke smanjio zaostatak 62:57, ali je nakon toga svojim potezima omogućio slovenačkom predstavniku da se opet odlijepi. Marko Simonović trojkom, a zatim i Јaka Blažić koji je ukrao loptu Čoviću vratili su prednost domaćin na 68:57, čime je praktično bio i riješen pobjednik.

Rajan Boutrajt je ubacio 17 poena u timu Cedevita Olimpije, a Marko Simonović je dodao 16. Kod blijede Zvezde Lorenzo Braun je imao 17 poena.