X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
01/12/2019 |  21:02 ⇒ 21:12 | Izvor: SRNA

Godišnji koncert sa humanom misijom KUD-a iz Trebinja (FOTO)

Članovi Kulturno-umjetničkog društva "Alat-Svislajon" iz Trebinja održali su večeras godišnji koncert, a dio novca prikupljenog od prodaje ulaznice biće usmjeren za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva kojoj je dijagnostikovan karcinom bubrega.
KUD "Alat-Svislajon" iz Trebinja - Foto: SRNA
KUD "Alat-Svislajon" iz TrebinjaFoto: SRNA

Umijeće u narodnoj igri i pjesmi pokazali su ansambl veterana, seniorski, omladinski i dječiji ansambl.

Predsjednik KUD-a "Alat-Svislajon" Nedeljko Lambeta ocijenio je uspješnom ovu godinu u kojoj su imali više od 50 nastupa, a međi njima je izdvojio gostovanje u Grčkoj na kojem su dobili nagradu za najbolju koreografiju.

Foto: SRNA

- Organizovali smo smotru veterana gdje je bilo oko 1.000 učesnika, uspješno je bilo i `Zlatno kolce`, dječiji festival Republike Srpske - napomenuo je Lambeta.

Tamara Šišić, član KUD-a "Alat-Svislajon" punih 13 godina, kaže da uživa u svakom koraku i da joj je bila čast da i večeras nastupi pred sugrađanima.

Foto: SRNA

Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Alat-Svislajon" postoji 63 godine, a večerašnji koncert bio je posvećen pokojnoj Branki Ratković, dugogodišnjem članu ovoga društva. Koncert je održan u Kulturnom centru Trebinje.