latinica  ћирилица
02/12/2019 |  08:05 ⇒ 08:06 | Autor: RTS

Dončić nastavio dominaciju u NBA i protiv Lebrona DŽejmsa (VIDEO)

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša na svijetu u ovom trenutku, nastavio je sa sjajnim partijama i protiv najbolje ekipe NBA lige – Los Anđeles Lejkersa. Dončić je još jednom zablistao, sada pred Lebronom DŽejmsom i predvodio Dalas do pobjede, rezultatom 114:100. Boban Marjanović nije imao značajniji učinak.

Mladi Slovenac koji igra svoju drugu sezonu u najjačoj ligi svijeta svakodnevno ističe kandidaturu za MVP nagradu, što je učinio i protiv "jezeraša".

Poslije slabog prvog, Luka je eksplodirao u drugom poluvremenu i Meveriksi su prekinuli veliku seriju Lejkersa od 10 pobjeda.

Dalas je bio u zaostatku na poluvremenu, ali je Dončić pokrenuo seriju 28:5 početkom treće četvrtine, kada je slomljen otpor franšize iz Los Anđelesa. Do kraja nije bilo neizvjesnosti za 13. trijumf Dalasa od početka sezone.

Dončić je meč završio sa 27 poena (10-23 iz igre), devet skokova, 10 asistencija, tri ukradene i sedam izgubljenih lopti.

Kristaps Porzingis upisao je 15 poena (5-11 iz igre, 6sk), baš kao i DŽastin DŽekson (6-10 iz igre) i Dvajt Pauel (6-11 iz igre, 9sk). Sjajno je odigrao Delon Rajt sa 17 poena, pet skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Boban Marjanović imao dva poena (1-1 iz igre za 4 min) i dvije uhvaćene lopte.

Kod domaćina najbolji je bio Lebron DŽejms sa 25 poena (11-20 iz igre), devet skokova i osam asistencija, Entoni Dejvis upisao je 27 poena (10-21 iz igre) i uhvatio 10 lopti, a Aleks Karuzo dodao je 10 poena.

Lejkersi ne moraju da brinu previše jer su prvi na Zapadu sa 17 pobjeda i samo tri poraza, dok je Dalas tri mjesta niže sa skorom 13-6.

U ostalim utakmicama Memfis je iznenadio Minesotu uz dobru rolu našeg Marka Gudurića, dok su dominantnu partiju Los Anđeles klipersa obeležili Kavaj Lenard i Pol DŽordž.