X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
02/12/2019 |  12:07 ⇒ 12:30 | Izvor: SRNA

Na Zelenkovcu održan prvi Kantarion

Na izletištu Zelenkovac kod Mrkonjić Grada proteklog vikenda održan je prvi šumski festival kantautora Kantarion, na kojem je nastupilo osam izvođača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Predsjednik Ekološkog pokreta Zelenkovac, Borislav Јanković, rekao je novinarima da je ovo nova manifestacija koja je ponudila dva dana nezaboravnog druženja uz kvalitetne autore.

- U novembru nemamo dešavanja, pa smo došli na ideju da osmislimo neobičnu priču. Svirke su u galeriji gdje je atmosfera intimnija i drugačija je konekcija sa izvođačima nego na otvorenom - kaže Јanković.

On je dodao da su posjetioci zadovoljni i da su uživali u prelijepom prirodnom ambijentu, te da se nada da će ideja opstati i da će se festival nastaviti.

Aleksa Јanković iz Banjaluke kaže da mu je ovo prvi nastup ove vrste i da je ovo znak da ljudi pronalaze svoj način da budu kreativni.

- Bavim se pisanjem poezije i malo muzikom, samouk sam. Naučio sam svirati instrument i počeo da uklapam svoju poeziju u muziku. Sviram džez, bluz, ima svega, a moj zvuk je malo tvrđi i jači - objašnjava Јanković.

Marko Babović, koji je na Zelenkovac stigao iz Novog Sada, kaže da je oduševljen prirodom i organizacijom festivala.

- Atmosfera je fenomenalna, priroda prelijepa, kantautori dobri. Predstavio sam neke svoje pjesme, moj repertoar je alternativniji rok. Muzika mi je hobi i uživam u njoj - naglasio je Babović.

Organizator je Ekološki pokret Zelenkovac, a festival su podržali opština Mrkonjić Grad i brojni sponzori.