latinica  ћирилица
02/12/2019 |  12:52 | Autor: SRNA

Barudžija: Stanivuković da se javno ogradi od Begićevog postupka

Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksa Barudžija pozvao je danas banjalučki odbor PDP-a i njegovog predsjednika Draška Stanivukovića da se javno ograde od sramnog postupka predsjednika Mladih PDP-a Banjaluka Ivana Begića koji je oskrnavio "Krivi sat" na Trgu Krajine - spomenik žrtvama banjalučkog zemljotresa.
Aleksa Barudžija - Foto: Facebook
Aleksa BarudžijaFoto: Facebook

Barudžija smatra da bi Gradski odbor PDP-a morao da se distancira i izvini zbog ovog postupka zbog sopstvenog digniteta.

- PDP i Stanivuković lično moraju jasno i glasno da kažu da li ih je sramota zbog Begićeve sramote kojom je uvrijedio sve Banjalučane, kakve god one političke orijentacije bili. Ovdje nema prostora za izvrdavanje i samo su dva moguća odgovora - da li Stanivuković podržava skrnavljenje spomenika ili osuđuje Begićevo ponašanje - rekao je Barudžija Srni.

On je naveo da će PDP, ukoliko izostane izvinjenje, poslati jasnu poruku da je jedini smisao njihovog političkog djelovanja smišljanje rijaliti skečeva, a ne nuđenje konkretnih političkih rješenja.

- Ako im je rijaliti svrha sam po sebi, onda svog mladog glumca Begića slobodno mogu poslati u "Parove" pa neka tamo zabavlja javnost, zajedno sa Zmajem od Šipova i sličnim likovima - istakao je Barudžija.

Prema njegovim riječima, skrnavljenje spomenika na Trgu Krajine predstavlja još jedan pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena pod izgovorom borbe za ljudska prava.

- Sve u svemu, ovo je već viđeno, ali i neuspješno, pošto je javnost, sudeći prema reakcijama, prozrela ovakve pokušaje manipulacije - rekao je Barudžija.

Predsjednik Mladih banjalučkog PDP-a Ivan Begić postavio je znak zabrane prolaska za pješake na "Krivi sat" na Trgu Krajine, spomen-obilježje koje podsjeća na razorni zemljotres koji je pogodio Banjaluku 1969. godine.