latinica  ћирилица
02/12/2019 |  14:02 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Patrijarh srpski sa Vučićem: Više rada i jedinstva učiniće Srbiju boljom (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej saglasili su se danas da su više rada i više jedinstva ono što će uvijek davati znatno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.
Vučić sa patrijarhom srpskim Irinejom (foto: predsednik.rs) -
Vučić sa patrijarhom srpskim Irinejom (foto: predsednik.rs)

Patrijarh Irinej informisao je Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu Svetog Save na Vračaru i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osveštan, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

On je zahvalio Vučiću za njegovu ličnu i nesebičnu posvećenost i pomoć koju je država obezbijedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 2, 2019 at 3:10am PST

Predsjednik Srbije je informisao patrijarha Irineja o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi, dodaje se u saopštenju.

Vučić i patrijarh Irinej razgovarali su o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Sastanku su prisustvovali episkop bački Irinej, vladika remezijanski Stefan, koji je i starješina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsjednika Nikola Selaković, šef kabineta predsjednika Srbije Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.