X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
02/12/2019 |  14:52 ⇒ 03/12/2019 | 00:40 | Izvor: RTRS

Za Dan Republike svečani defile, akademija, odlikovanja... (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2020. godine.
Organizacioni odbor za proslavu dana Republike - Foto: RTRS
Organizacioni odbor za proslavu dana RepublikeFoto: RTRS

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Članovi Odbora, utvrdili su da će centralni događaji povodom proslave Dana Republike, kao i prethodnih godina, biti svečani defile na Trgu Krajine i Svečana akademija u Sportskoj dvorani Borik.

Foto: RTRS

Programom proslave Dana Republike Srpske 2020. godine, za brojne delegacije, predviđeni su prijemi kod predsjednice Republike Srpske.

Programom obilježavanja predviđeno je i održavanje sjednice Senata Republike Srpske, kao i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Foto: RTRS

Takođe, predviđeno je polaganje vijenaca i cvijeća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, Spomen kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

Dan Republike Srpske biće obilježen u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu.