X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
02/12/2019 |  15:12 ⇒ 15:21 | Izvor: RTRS

Sberbanka Banjaluka i ove godine podržala akciju "Movember"

Neformalno Udruženja građana "Superbrke" sedmu godinu zaredom organizuje humanitarnu akciju Movember u Banjaluci, koja ima za cilj da se probudi svijest o muškim bolestima, odnosno u borbi protiv raka testisa i prostate.
Promotivni materijal, kafe Pauza (foto: Sberbank) -
Promotivni materijal, kafe Pauza (foto: Sberbank)

Sberbanka Banjaluka već četvrtu godinu za redom podržava ovu akciju, koja se u mjesecu novembru obilježava u svijetu, i koja pritom ima i humanitarni karakter.

- Sberbanka Banjaluka je i ove godine dio humanitarne akcije "Movember", koja se kao dio svjetske kampanje već sedmu godinu održava u Banjaluci. "Movember" predstavlja globalnu kampanju, koja ima za cilj da se u mjesecu novembru u što većoj mjeri probudi svijest o opasnostima karcinoma prostate i testisa, te da se u istom periodu prikupi što više sredstava za pomoć oboljelima od ove teške bolesti. Prepoznali smo značaj ove akcije, koja je edukativnog i humanitarnog karaktera, te se i ovog "Movember-a" prikupljeni novac uručuje dvojici momaka, koji se hrabro bore sa ovim oboljenjem.“ izjavila je ovom prilikom Biljana Ševa, rukovodilac Službe marketinga i komunikacija Sberbanke Banjaluka.

- S ponosom možemo da kažemo da je ovo do sada najuspješnija akcija, s obzirom da ove godine imamo najveći broj partnera. Ove godine su u pitanju dva momka Јokić Dalibor (1977) iz Trna koji je otac troje djece i bori se sa ovom bolešću pet godina i Mirel Kovač (1987) iz Gradiške. Njihova materijalna situacija je jako teška i u saradnji sa Univerzitetsko-kliničkim centrom u Banjaluci odlučili smo da prikupljamo sredstva kako bi im bar malo olakšali borbu sa ovom bolešću. Veliko nam je zadovoljstvo što je Sberbanka Banjaluka i ove godine uz nas, te što je prepoznala značaj naše akcije te se ovom prilikom još jedanput zahvaljujemo na donaciji koja nam je svake godine od velikog značaja  - izjavili su ovo članovi Neformalnog udruženja građana "Superbrke".

"Movember" je nastao 2003. godine u Australiji među nekolicinom prijatelja koji su na šaljiv način pokušali da prenesu veoma ozbiljnu poruku – prevencija karcinoma prostate.

Novembar je tako postao mjesec tokom kojeg muškarci puštaju brkove s ciljem podizanja svijesti o karcionomu prostate i testisa.Movember je kasnije, iz godine u godinu, prerastao u jednu od najvećih globalnih humanitarnih kampanju u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije o bolesti.