latinica  ћирилица
02/12/2019 |  15:42 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

Brnabić - Smajić: U fokusu unapređenje bilateralnih odnosa

Premijer Srbije Ana Brnabić primila je u nastupnu posjetu ambasadora BiH u Srbiji Aidu Smajić i izrazila uvjerenje da će nakon formiranja novog Savjeta ministara doći do ubrzanja aktivnosti vezanih za otvorena pitanja dvije zemlje, što će doprinijeti i unapređenju bilateralnih odnosa.
Aida Smajić i Ana Brnabić - Foto: SRNA
Aida Smajić i Ana BrnabićFoto: SRNA

Tokom susreta, u petak, 29. novembra, razgovarano je o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Smajićeva je istakla značaj rješavanja otvorenih pitanja između dvije zemlje, posebno kada je riječ o granici, imovinsko-pravnim odnosima, te ubrzanju aktivnosti u vezi sa započetim i planiranim infrastrukturnim projektima.

Ona je naglasila i šta su spoljnopolitički prioriteti BiH, te ukazala na značaj nedavno usvojenog Programa reformi u Predsjedništvu BiH.

Brnabićeva je Smajićevoj poželjela dobrodošlicu i uspješan mandat, te naglasila da su bilateralna saradnja, međusobno uvažavanje i ravnopravan odnos veoma značajni za stabilnost i mir na zapadnom Balkanu.