X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
02/12/2019 |  15:52 ⇒ 15:55 | Izvor: SRNA

Milići: Za dvije godine rođeno 500 beba

U Porodilištu Specijalne bolnice "Boksit" u Milićima od novembra 2017. godine, kada je ova ustanova formirana, do danas je rođeno 500 beba, a Miri Јanković majci 500. bebe uručen je poklon bon od 1.000 KM.
Porodilište u Milićima - Foto: SRNA
Porodilište u MilićimaFoto: SRNA

- Sa ponosom ističemo da je u našem porodilištu juče rođena 500. beba. Kolektiv Bolnice upućuje najiskrenije čestitke, sa željom da bude živa i zdrava - saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Kompanije "Boksit", koja je osnivač i vlasnik ove zdravstvene ustanove.

Iz Porodilišta ističu da je broj rođenih beba rezultat kontinuiranog nastojanja svih zaposlenih u ovoj ustanovi da budućim majkama i novorođenim bebama omoguće vrhunski medicinski tretman, uz primjenu savremenih metoda u akušerstvu.

- Ističemo da je u našem porodilištu povećan broj zahtjeva za takozvani bezbolni porođaj, odnosno porođaj u epiduralnoj analgeziji. Na takav način u proteklom periodu obavljeno je 30 odsto porođaja - navedeno je u saopštenju.

Miri Јanković /38/ iz Zvornika i njenom suprugu Njegošu ovo je četvrti sin.

Јankovićeva je rekla Srni da najstariji sin ima 21 godinu, srednji 16, a mlađi 10 godina.

- Trojicu sinova sam rodila u drugoj ustanovi, ali uslovi se ne mogu porediti sa onim u Porodilištu u Milićima. Nisam se nadala da su uslovi ovako dobri. Sve je super - i doktori i sestre i babice - rekla je Јankovićeva, koja je uz osmjeh poručula majkama da rađaju, da bi nas bilo što više.

U protekle dvije godine porodilište iz Milića, osim trudnicama iz ove i susjednih opština, pružalo je ginekološke i akušerske usluge i trudnicama iz regije.