latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:03 ⇒ 03/12/2019 | 00:40 | Autor: RTRS

Višković u Pekingu i sa predstavnicima AVIK-a

Premijer Republike Srpske Radovan Višković tokom trodnevne posjete Kini održaće više sastanaka u Pekingu sa predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering koja je zainteresovana da sa Vladom Srpske partnerski realizuje velike projekte u energetici i drugim oblastima.

Višković će posjetiti i Industrijsku i komercijalnu banku Kine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Zajedno sa Viškovićem u posjeti Kini borave ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

- Interesovanje kineskih partnera je za saradnju na projektima u oblasti energetike, konkretno u izgradnji nekih hidroelektrana u Republici Srpskoj. Pored toga mi smo prethodnih nekoliko mjeseci razgovarali o mogućnosti da investiraju i u druge oblasti naše industrije. U tom smislu očekujemo da ćemo imati pozitivan stav kineskih partnera da žele izgraditi jednu cementaru u Republici Srpskoj, jednu fabriku cijevi specifične namjene, a takođe potpisaćemo i memorandum o zajedničkom radu na izradi studije za izgradnju aerodroma u Trebinju - rekao je Đokić.

Povezane vijesti:

Delegacija Vlade u Kini o gradnji tri hidroelektrane (AUDIO)