latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:49 ⇒ 19:17 | Autor: B92

"Izgubio je pet lopti, svi su bili bijesni .. Onda je uzeo loptu i dao gol"

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić trenutno je najveća zvijezda Olimpik Marseja, a saigrači u francuskom klubu puni su bili riječi hvale za njega.
Nemanja Radonjić (foto: twitter.com/om_english) -
Nemanja Radonjić (foto: twitter.com/om_english)

- Ponekad ne igra dobro, a opet da gol. Protiv Tuluza je izgubio prvih pet lopti, svi su bili bijesni, a onda je uzeo loptu i dao gol. To je Nemanja - rekao je Kevin Strotman francuskim medijima.

Radonjić je prvo bio strelac u pobijedi 2:0 protiv Tuluza, a potom je donio pobjedu Olimpiku nad Brestom golom u finišu susreta.

- Nadam se da će mu ovo poslužiti kao stimulacija jer zaista naporno radi na treninzima - kazao je Strotman.

Autori navode da je Nemanja Radonjić za mnoge navijače Olimpika samo jedan u nizu propalih stransfera. Mnogi fudbaleri u tom klubu nisu opravdali očekivanja.

Kritikovan je prije svega zbog nespretnosti i nedostatka kolektivnog duha poslije dolaska iz Crvene zvezde 2018. godine.

Njegove loše igre su u skladu sa rezultatima kluba, koji nije uspio da se plasira u Ligu šampiona, potom čak ni u Ligu Evrope.

Radonjić je izgubio mjesto u startnoj postavi, ali nije odustajao i maksimalno je iskoristio odsustvo povređenog Florana Tovana.

Sada cilja povratak na mjesto u prvoj postavi kod trenera Andrea Viljaš-Boaša.

- On ima nevjerovatnu brzinu i tehniku. Sada mora da ima i konstantnost. Poslije dvije utakmice u kojima je ušao i bio ključni igrač možete da osjetite da ima i samopouzdanje - naveo je kapiten ekipe Stiv Mandanda.

Marsej je vezao četiri pobjede i drugi je u prvenstvu Francuske sa 28 bodova, pet manje od vodećeg Pari Sen Žermena.

Narednu utakmicu igraće u utorak od 19.00 protiv Anžea u gostima.