latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:50 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Lukašenko stigao u Beograd (FOTO)

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko stigao je danas u dvodnevnu posjetu Srbiji, a na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić i Lukašenko (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Vučić i Lukašenko (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Dobrodošao veliki i iskreni prijatelju Srbije - naveo je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

      View this post on Instagram

"Dobrodošao veliki i iskreni prijatelju Srbije!" - predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko stigao je u zvaničnu posetu Republici Srbiji.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 2, 2019 at 6:41am PST

Lukašenko je dočekan tradicionalno uz pogaču i so.

Predsjednici Srbije i Bjelorusije položili su vijence na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu i odali počast stradalima u borbi za oslobođenje Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Dva predsjednika vijence su položila uz počasni bataljon Garde i orkestar Vojske Srbije i intoniranje himni Srbije i Bjelorusije, prenose beogradski mediji.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko položili su vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik Crvenoarmejcu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 2, 2019 at 7:49am PST

Bjeloruski predsjednik posjetu će nastaviti sutra, a uz razgovor sa Vučićem u četiri oka, najavljena i ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata.

Vučić i Lukašenko govoriće sutra na konferenciji za novinare, a predsjednik Bjelorusije potom i na posebnoj sjednici Skupštine Srbije.

Tokom posjete Lukašenka Beogradu biće organizovan i poslovni forum privrednika dvije zemlje.