latinica  ћирилица
02/12/2019 |  19:38 ⇒ 22:13 | Autor: RTRS

Kostajnica: Formirana nova skupštinska većina

U Skupštini opštine Kostajnica formirana je nova skupštinska većina. Činiće je 12 odbornika iz sedam stranaka. Glavni cilj im je stabilizacija finansijskog stanja u opštinskom budžetu. Načelnik opštine Drago Bundalo, koji je izgubio podršku odbornika tvrdi da je riječ o političkoj odluci.

Predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije, SDA, DNS-a, NDP-a i PDP-a, potpisali su Sporazum o budućem zajedničkom djelavanju u SO Kostajnica, i tako formirali novu skupštinsku većinu. Kako je poručeno – svi potpisnici Sporazuma okupljeni su oko istog cilja.

- Stabilizacija finansijska opštine Kostajnica, rješavanje problema po negativnom revizorskom izvještaju, drugom negativnom uzastopnom, i to je to - naveo je Nikola Јanjetović, predsjednik SO Kostajnica, inače odbornik iz SNSD-a.

Formiranjem nove skupštinske većine, istaknuto je, stvorena je pretpostavka za rješavanje nekih od najvećih problema, sa kojima je Kostajnica suočena.

- Ono što nam je bitno da će nova skupštinska većina raditi na bazi dogovora, a sve s istim ciljem, a to je spas i opstanak naše opštine - naglasila je Diana Čekić, predsjednica opštinskog odbora PDP-a Kostajnica.

Marko Čolić, predsjednik opštinskog odbora SP-a Kostajnica, ističe da su sada uključene političke partije koje imaju vlast i na nivou Srpske.

- Političke partije koje imaju vlast na nivou Republike Srpske su uključene u ovu koaliciju, i mislim da je to jedna dodatna prednost za ovu našu opštinu - naglašava Čolić.

Kostajnici je već dugo neophodna politička smjena generacija, ističe Neven Đenadija iz Ujedinjene Srpske. Ipak, opoziv načelnika opštine, prema njegovim riječima, za sada – nije izvjestan.

- Vidjećemo, vjerovatno će biti i tih ideja, i pričaće se na ovoj skupštinskoj većini i o tome, ali za sada, kako stvari stoje, do toga neće doći - rekao je Neven Đenadija, odbornik Ujedinjene Srpske u SO Kostajnica.  

Načelnik opštine poručuje da nema ništa protiv ove odluke odbornika, jer je, kaže, normalno da stranke iz opozicije pokušavaju da izgrade što bolju poziciju prije narednih izbora.

- Čekam šta će ta većina da iznese kao plan, znači, šta oni žele sa potpisom tog sporazuma, i šta su njihovi planovi, nadam se da su planovi ne samo smjena kadrova, nego i postupci koji će poboljšati stanje u samoj opštini - poručio je Drago Bundalo, načelnik opštine Kostajnica.  

Danas potpisan Sporazum, kako je naglašeno, ne obavezuje stranke potpisnice na formiranje koalicije za naredne lokalne izbore, nego se striktno odnosi na zajedničko djelovanje u Skupštini opštine Kostajnica do lokalnih izbora 2020. godine.