latinica  ћирилица
02/12/2019 |  19:42 ⇒ 04/12/2019 | 08:33 | Autor: RTRS

KUD "Bosiljak" podržao akciju "S ljubavlju hrabrim srcima"

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", 22. decembra, u Banskom dvoru u Banjaluci biće održano Donatorsko veče. Mladi talenti iz cijele Srpske, koji će nastupiti na Donatorskoj večeri, rado su se odazvali pozivu predsjednice Republike Željke Cvijanović, da budu njeni partneri u ovoj akciji. Među njima je i KUD "Bosiljak" iz Dervente.

Kada djeca pomažu djeci, onda to ima poseban značaj. Članovi dječije grupe KUD "Bosiljak" iz Dervente, ponosni su što su i oni partneri predsjednice Republike Srpske u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava već desetu godinu.

KUD "Bosiljak" može da se pohvali bogatim iskustvom i brojnim nagradama, a najveća nagrada im je što oni najmlađi pokazuju veliko interesovanje za očuvanje narodne tradicije i običaja, kao kulturnog identiteta.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su izgradnji dnevnih centara za djecu s poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju. Učestvujući u humanitarnim akcijama, ovi mališani od najranijeg djetinjstva uče da budu dobri ljudi, ali daju i veliku lekciju odraslima, pozivajući ih da krenu njihovim stopama.