latinica  ћирилица
03/12/2019 |  07:30 ⇒ 11:10 | Autor: RTRS

Višković u Pekingu sa predstavnicima AVIK-a

Premijer Republike Srpske Radovan Višković tokom trodnevne posjete Kini održaće više sastanaka u Pekingu sa predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering /AVIK/, koja je zainteresovana da sa Vladom Srpske partnerski realizuje velike projekte u energetici i drugim oblastima.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković će posjetiti i Industrijsku i komercijalnu banku Kine, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Zajedno sa Viškovićem u posjeti Kini borave ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Đokić je juče rekao da su kineski partneri zainteresovani za saradnju u oblasti energetike, konkretno za izgradnju hidroelektrana u Srpskoj, te da se očekuje i njihov pozitivan stav za izgradnju jedne cementare i fabrike cijevi posebne namjene.

- Potpisaćemo i memorandum o zajedničkom radu na izradi studije za izgradnju aerodroma u Trebinju - izjavio je Đokić za Radio Republike Srpske.

Delegacija Vlade Srpske trebalo bi da sa kineskim partnerima potpiše ugovor o izgradnji tri hidroelektrane. Ulaganja bi trebalo da počnu sljedeće godine u prvom kvartalu, a investicija sa ostalim projektima, osim energetike, iznosila bi najmanje 170 miliona KM.