latinica  ћирилица
03/12/2019 |  10:55 ⇒ 13:47 | Autor: SRNA

Saradnja Ministarstva i Kluba poslovnih žena Srpske

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i izvršni direktor Kluba poslovnih žena Srpske Ruža Lukić potpisali su danas u Banjaluci memorandum o poslovnoj saradnji u kreiranju, pripremi i realizaciji različitih projekata.
Banjaluka - Petričević, Lukić - potpisan memorandum o poslovnoj saradnji - Foto: SRNA
Banjaluka - Petričević, Lukić - potpisan memorandum o poslovnoj saradnjiFoto: SRNA

Јedan od ciljeva memoranduma je u uspostavljanje aktivnosti i programa u svrhu razvoja i podizanja kvaliteta preduzetništva žena, te razvoja preduzetničkih potencijala žena preduzetnica.

Petričević je rekao da se potpisivanjem memoranduma nastavlja saradnja i kanališu zajedničke aktivnosti u smislu podizanja svijesti i poslovanja žena kao preduzetnica, što je u skladu sa Strategijom razvoja ženskog preduzetništva u Srpskoj 2019-2023. godina koju je usvojila Narodna skupština Srpske.

- I narednih godina ćemo zajedničkim aktivnostima nastojati da unaprijedimo koncept rada i poslovanja, kako samog Kluba, tako i preduzetništva žena u Srpskoj - rekao je Petričević i dodao da je resorno ministarstvo podržalo osnivanje Kluba poslovnih žena Srpske.

Lukićeva je rekla da je ovaj klub danas potvrdio dugoročno partnerstvo sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Srpske s ciljem zajedničkog doprinosa razvoju ženskog preduzetništva i jačanju pozicije žena u biznisu.

- Potpisivanjem ovog dokumenta šaljemo poruku da su partnetrstvo i zajednički rad veoma važni. U narednom periodu očekujemo da putem zajedničkih projekata na institutucionalan način doprinosimo širim vrijednostima, ali želimo i poručiti da su žene resurs Republike Srpske - naglasila je Lukićeva.

Suosnivač Kluba poslovnih žena Republike Srpske Vanja Petrović rekla je da je trećina žena u Srpskoj u okviru vlasništva i suvlasništva u biznis konceptu u privrednim granama, dodajući da je cilj resornog ministarstva i Kluba da se taj broj poveća putem raznih kanala podrške.

- Smatramo da su žene veliki potencijal i da samo ulaganje u njih može dovesti do pokretanje novih privrednih subjekata i partnerstava u biznisu - navela je Petrovićeva.