latinica  ћирилица
03/12/2019 |  11:26 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Da li se nazire rješenje problema radnika gatačkog Vodovoda?

Radnici gatačkog Vodovoda 14 dana su u generalnom štrajku. O problematici u ovom preduzeću trebalo bi da raspravlja i gatačka skupština i da se predstavnci štrajkačkog odbora obrate odbornicima.

Јoš uvijek se ne može reći da će problemi Vodovoda biti uskoro riješena. Radnici su i dalje u genralnom štrajku koji je počeo 19. novembra.

Iako imaju jasne zahtjeve, a to je isplata zaostalih plata, do sada, ovi uslovi im nisu ispunjeni u potpunosti.

Radnicima su isplaćene samo dvije plate. O problemima gatačkog Vodovoda danas će se raspravljati i na skupštini, jer su predstavnici Sindikata preduzeća zahtjevali da se obrate odbornicima.

Odbornici opozicionog SNSD-a zahtjevali su da se o Vodovodu raspravlja na početku sjednice, ali većina je to odbila pa će se predstvanci štrajkačkog odbora obratiti tek na kraju skupštine.

Radnici ostaju pri svom stavu da im se do 19. decembra moraju ispaltiti i preostala dugovanja, i riješiti nagomilani problemi ovog preduzeća, kako bi obustavili štrajk.

Gačani imaju vodu, i tokom 14 dana štrajka održava minimum procesa rada. U slučaju nekog kvara na mreži ekipe Vodovoda neće ragovati, jedino ako se radi o objektima Bolnice, vrtića ili škola.

U svim drugim situacijama, ne bi se radilo na otklanjanju kvara.

Nadležni u opštini Gacko o problematici Vodovoda do sada se nisu oglašavali u medijima.

Hoće li danas biti dogovora između menadžmenta opštine i radnika Vodovoda i nazire li se rješenje ovog velikog problema za Gacko biće poznato nakon skupštinskog zasijedanja.