latinica  ћирилица
03/12/2019 |  13:02 | Autor: SRNA

Nema odgovora na pitanje ko je nalogodavac i ubica Ivanovića

Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" ocijenila je danas da ni u podignutoj optužnici protiv šestoro Srba osumnjičenih da su navodno umiješani u ubistvo Olivera Ivanovića nema odgovora na pitanje na kome oni 22 mjeseca insistiraju - ko je nalogodavac i ubica predsjednika te partije.
Ubistvo Olivera Ivanovića - Foto: RTRS
Ubistvo Olivera IvanovićaFoto: RTRS

- Podiže se optužnica protiv sekretarice Olivera Ivanovića kojoj se stavlja na teret saradnja sa osumnjičenim licima koji su koordinisali u ubistvu Olivera Ivanovića, koje osumnjičena Silvana Arsović ne poznaje niti je ikada imala kontakt sa njima i stavlja joj se na teret da je bila svjesna da su kamere bile nasilno zaustavljene da ne bi snimile izvršeno djelo - ubistvo - navodi se u saopštenju SDP-a.

Članovi ove inicijative navode da su 22 mjeseca slušali razna prepucavanja, lažne spekulacije i dezinformacije, doživljavali vođenje psihološkog rata i pritisaka bez konkretnih dokaza i saznanja.

- SDP interesuju konkretni dokazi i traži da se advokatima optužene Silvane Arsović konačno dostave spisi predmeta i jasni dokazi, ukoliko postoje, za krivično djelo koje joj se stavlja na teret - navodi se u saopštenju.

Specijalno tužilaštvo Kosova podnijelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Silvane Arsović, Rada Basare i Žarka Јovanovića, u okviru slučaja ubistva Olivera Ivanovića.

Specijalno tužilaštvo navodi da su Spasojević, Rošić i Basara u pritvoru, dok su za navodno organizatorima ove grupe Milanom Radojičićem, Zvonkom Veselinovićem i Žečkom Bojićem raspisane međunarodne potjernice jer su u bjekstvu.

Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.