X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
03/12/2019 |  15:34 ⇒ 20:21 | Izvor: SRNA

Teslić: Crtežima i čestitkama mališani podržali humanu akciju (VIDEO)

Crtežima i čestitkama sa simboličnim porukama mališani predškolske ustanove Dječji vrtić "Palčić" iz Teslića priključili su se ovogodišnjoj humanitarnoj manifestaciji "S ljubavlju hrabrim srcima", čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

Direktor vrtića "Palčić" Јela Kasapović rekla je Srni da je ovoj ustanovi velika čast da su dio ovogodišnje manifestacije "S ljubavlju hrabrim srcima".

- Mališane kroz rad i zabavu podstičemo da pomažu drugima - izjavila je Kasapovićeva i dodala da su tim povodom organizovane likovne radionioce po vršnjačkim grupama.

Ona je pojasnila da će svaka grupa raditi za sebe, te da će nastali crteži i čestitke biti objedinjeni na jedinstven pano koji će biti izložen u Banskom dvoru u Banjaluci u toku humanitrane večeri, nakon čega će biti poklonjeni jednom od dva novosagrađena dnevna centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

- Naši mališani vole likovne radionice, kao i učešća u humanim akcijama i druženjima - rekla je Kasapovićeva i ukazala na dosadašnje učešće u humanitarnim akcijama.

Sredstva prikupljena u 10. humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" počela je 1. decembra, a donatorsko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Od 1. do 31. decembra aktivan je "M:telov" humanitarni broj 1411. Građani će pozivom na ovaj broj podržati akciju sa jednom KM, dok će tokom donatorske večeri biti u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.

Sredstva prikupljena u desetoj po redu humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

Partneri predsjednika Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.