latinica  ћирилица
03/12/2019 |  16:27 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Vlasenica, Višegrad i Petrovo - Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata

U Ministarstvu uprave i lokalne samouprave potpisani su ugovori sa načelnicima opština Vlasenica, Višegrad i Petrovo o sufinansiranju projekata u tim lokalnim zajednicama u iznosu od 61.500 maraka.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić je istakla da će za Vlasenicu biti izdvojeno 30.000 KM za sufinansiranje projekta poboljšanja energetske efikasnosti javne rasvjete, Višegrad će dobiti 16.500 KM za projekat modernizacije Doma zdravlja, a Petrovo 15.000 KM za unaprađenje obrazovanja.

- Za nas je ovaj model rada veoma važan, jer direktno pomažemo izrazito nerazvijenim opštinama. Grant za ove namjene je u ovoj godini 300.000 KM, a do sada smo utrošili oko 170.000 KM - rekla je novinarima Rešićeva i podsjetila da su sufinansiranjem projekata obezbijeđene investicije od milion KM.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević naglasio je da je vrijednost projekta poboljšanja energetske efikasnosti javne rasvjete 270.000 KM.

- Osim od Ministarstva uprave i lokalne samouprave, za realizaciju ovog projekta dobili smo i sredstva u iznosu od 100.000 KM od UNDP-a. Urbani dio naše opštine dobiće najsavremeniju LED rasvjetu - rekao je Kraljević.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da će u lokalnom Domu zdravlja biti nabavljen savremeni ultrazvučni aparat, a vrijednost projekta je 62.000 KM.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da će u toj lokalnoj zajednici biti rekonstruisane dvije osnovne i srednja škola, te nabavljeni računari, za šta će biti izdvojeno 30.000 KM. 

Rešićeva je najavila da će do kraja godine ugovori sufinansiranja projekata biti potpisani sa još šest lokalnih zajednica.