latinica  ћирилица
03/12/2019 |  16:55 | Autor: SRNA

Klokić: Perspektivne oblasti - privreda, turizam i univerzitetska saradnja

Privreda, turizam i saradnja univerziteta u pokrajini Baden-Virtenberg i Republici Srpskoj perspektivne su oblasti saradnje sa Njemačkom, saglasili su se danas u Banjaluci ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i njemački poslanici Štefan Kaufman i Rejmod Hase.
Klokić sa njemačkim poslanicima - Foto: RTRS
Klokić sa njemačkim poslanicimaFoto: RTRS

Posebno je naglašeno jačanje veza i razmjena nastavnog kadra između univerziteta, naročito u oblasti tehničkih nauka, što otvara mogućnost za saradnju sa kompanijama iz automobilske i mašinske industrije, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske.

Kaufman, koji je poslanik Hrišćansko demokratske unije /CDU/ u Bundestagu, i Hase, poslanik CDU u parlamentu Baden-Virtenberga, ponudili su mogućnost učešća i predstavljanja turističkih potencijala Republike Srpske na prestižnom avanturističkom sajmu turizma u Štutgartu, najvećem te vrste u Njemačkoj.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj Mićo Ćetković, razmijenjena su mišljenja u vezi sa pozicijom Srpske u BiH i političkoj situaciji, kao i o evropskim integracijama i međunarodnoj saradnji.

Sastanak, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj, predstavlja nastavak razgovora koji je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković imao u Štutgartu ove godine.