latinica  ћирилица
04/12/2019 |  07:59 | Autor: SRNA

Sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma

U Sarajevu bi danas trebalo da budu održane sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i ovog tijela u proširenom sastavu na kojima se očekuje dogovor o održavanju 4. hitne sjednice ovog doma, a u planu je i razmatranje izvještaja o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za period januar-april.
Predstavnički dom - Foto: Twitter
Predstavnički domFoto: Twitter

Sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 11.00 časova, a u 12.00 časova Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Ove sjednice održavaju se uoči sutrašnjeg hitnog zasjedanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojem bi trebalo da bude potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.

Na dnevnom redu je i imenovanje članova stalnih komisija Predstavničkog doma:
Ustavnopravne, te komisija za spoljne poslove, za spoljnu trgovinu i carine, za finansije i budžet, za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova, objavljeno je na veb-stranici parlamenta BiH.

Tegeltiju je 19. novembra imenovalo Predsjedništvo BiH, a preporuku da se potvrdi potom je dala i Komisija za imenovanje Savjeta ministara.