X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
04/12/2019 |  10:33 | Izvor: SRNA

Foča: Nezaboravno veče za djecu sa poteškoćama u razvoju

Članovi Udruženja za pomoć djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju "Tračak nade" oduševili su fočansku publiku dobro uvježbanim koreografijama, pozitivnom energijom i radošću na tradicionalnoj priredbi povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.
Foča - Udruženje "Tračak nade" - humanitarni koncert "Drugarsku mi ruku pruži" - Foto: SRNA
Foča - Udruženje "Tračak nade" - humanitarni koncert "Drugarsku mi ruku pruži"Foto: SRNA

Na humanitarnom koncertu "Drugarsku mi ruku pruži", koji je održan sinoć u Gradskom pozorištu, a za koji su se pripremali cijele godine, oni su plesali, pjevali i recitovali sa velikim žarom, a u jednoj od tačaka pokazali su i da su dobro ovladali vještinama karatea.

Njihova radost bila je neizmjerna i zato što su scenu podijelili sa drugarima iz Vrtića "Čika Јova Zmaj", osnovnih škola "Veselin Masleša", "Sveti Sava" i "Ustikolina", Osnovne muzičke škole, Srednjoškolskog centra i Srednje bogoslovske škole, Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta i KUD-a "Foča".

Član Udruženja "Tračak nade" Petar Maksimović kaže da je oduševljen reagovanjem publike.

- Bilo je prelijepo, uživali smo. Publika nas je pozdravila ovacijama, presrećan sam - rekao je Petar.

Volonter u Udruženju Duška Stanković, student Medicinskog fakulteta odsjeka Defektologija, kaže da studenti svakodnevno vježbaju sa "Tračkovcima" koreografije i igrokaze, te druge aktivnosti kojima oni jačaju samopouzdanje.

- Postali smo divni prijatelji, a oni su kao i sva djeca, puni ljubavi - navela je Stankovićeva.

Udruženje "Tračak nade" postoji od 2010. godine, a uspješno radi ponajviše zahvaljujući podršci opštine Foča.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je prisustvovao priredbi, istakao je da se svaka marka uložena u ovo udruženje višestruko isplati i da neće izostati podrška lokalne uprave njegovom daljem radu.

Predsjednik Udruženja "Tračak nade" Јelena Vilotić kaže da nastoje da u svom servis centru pruže što više raznovrsnih usluga djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima i članovima porodica.

- Okupljamo dobar tim stručnjaka koji sa našim korisnicima rade kroz individualne i grupne tretmane tako da roditelji osjećaju neku sigurnost, a i napredak kod svoje djece. Naš centar posjećuju djeca iz Foče, Ustikoline, Čajniča, Goražda, Višegrada, a imamo i mališane koji dolaze iz Ljubinja i Bileće - rekla je Vilotićeva.

Ona je dodala da će uskoro u servis centru početi da pružaju i uslugu neuro- fidbeka, posebne terapije iscjeljivanja mozga.

Na humanitarnom koncertu od prodaje ulaznica i priloga posjetilaca prikupljeno je 1.050 KM za rad Udruženja.