X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
04/12/2019 |  10:37 ⇒ 10:41 | Izvor: SRNA

Djeca iz Čajniča učesnici humanitarne manifestacije

Djeca iz obdaništa u Čajniču učestvovaće u 10. humanitarnoj manifestaciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja će, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, biti održana 22. decembra u Banjaluci.

Direktor obdaništa Vukašin Katana zahvalio je predsjedniku Srpske što je izabrala da djeca iz Čajniča, kao izrazito nerazvijene opštine, učestvuju u ovoj akciji.

- Naše malo, nekome znači mnogo. Sredstva će biti iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Trebinju i Banjaluci. Nadam se da će u svim gradovima Republike Srpske biti izgrađeni ti centri - rekao je Katana Srni.

On je pozvao ljude dobre volje da se pozivom na broj 1411, koji će biti aktivan do 31. decembra, uključe u ovu humanitarnu akciju.

Akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", koju je pokrenuo nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, već desetu godinu organizuje kabinet predsjednika Republike.

Zahvaljujući ovoj akciji do sada je prikupljen novac za djecu oboljelu od malignih bolesti i dijabetesa, za djecu sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju i autizmom, sa rijetkim genetskim bolestima, te djecu sa poteškoćama pokreta.

Novcem prikupljenim u ovoj akciji izgrađeni su Roditeljska kuća i Centar za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dijete, a obezbijeđena je i podrška Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Partneri predsjednice Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za drugare.

Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Komercijalne banke Banjaluka za uplate donacija fizičkih i pravnih lica račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima", a broj je 571-010-00002700-15.

Donatorsko veče biće održano 22. decembra u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.